Nieuws
 


Veelzijdige schroefdosering in hygiƫnisch design
Bouwpaco heeft haar schroefdosering een forse upgrade gegeven. Er is daarbij veel aandacht gegeven aan het hygiënisch...
Bekijk bericht
Gebruikte Machines

Groot succes behaald dankzij optimale samenwerking met opdrachtgever.

PAP Eieren & Eiproducten uit Nunspeet is de specialist op het gebied van koken, pellen en verpakken van eieren. Wekelijks koken zij miljoenen eieren waarbij traceerbaarheid een absolute noodzaak is voor maximale voedselveiligheid.

De range van verpakkingstypen die door PAP als standaard wordt aangeboden is groot en voor PAP belangrijk om flexibel naar hun klanten te kunnen optreden. Van hieruit had PAP al jaren de behoefte om de gekookte en gepelde eieren samen met een oplossing van verschillende zuren af te vullen in mono PE zakken van ca. 5 tot 10 kg.

Deze zakken dienen dan wel 100% dicht te zijn.

Men was al bekend met het afvullen in voorgevormde zakken maar vanuit kostenoverweging kwam de vraag steeds meer naar vanuit folie gevormde zakken ofwel het produceren met Verticale- Vorm- Vul- en Sluitmachines. Tevens ontstaat dan de mogelijkheid om onder beschermende atmosfeer af te vullen.

Na eerst een negatieve ervaring op gedaan te hebben met een andere fabrikant kwam PAP bij Bouwpaco Packaging Equipment B.V. uit Barneveld terecht.

Dhr. Jaap Bouwman van Bouwpaco aan het woord: “Het was vanaf het begin duidelijk dat dit geen ‘appeltje eitje’ zou worden. Voor ons als machine bouwer is het belangrijk dat de klant meehelpt om het totale proces onder controle te krijgen. De machine is één component, de andere twee componenten zijn de folie en het product. Dit laatste het product met het daarbij behorende proces zoals snelheid, kwetsbaarheid, dosering vloeistof zijn typische proceseigenschappen die de klant volledig moet beheersen. Eigenlijk kan men stellen dat wanneer de klant zijn proces niet beheerst er niet af nauwelijks geautomatiseerd kan worden. Denk hierbij maar aan computers, de hele implementatie kan qua kosten de hardware investeringen overtreffen. Bij PAP had ik direct het gevoel dat zij dit proces op alle fronten beheersten.”

Dhr. Wim Pap van Pap Eieren aan het woord:”Ook wij wisten dat het niet eenvoudig zou worden maar hadden bij de mensen van Bouwpaco wel het gevoel dat zij de kennis en het doorzettingsvermogen hadden om deze automatiseringsslag goed af te ronden. Op dit moment draaien wij ca. 7 zakken per minuut of te wel ca. 60.000 eieren per uur. Dat doen we dagelijks in twee ploegen. De derde ploeg wordt gebruikt voor het reinigen van de installatie. Dit laatste vraagt ook het nodige van de machine maar de Bouwpaco machine houdt zich goed. We hebben ervaren dat de mensen van Bouwpaco erg klantgericht zijn, als we ze nodig hadden waren ze er ook, ongeacht het tijdstip van de dag. Dit is voor ons erg belangrijk om onze leveringsverplichtingen waar te kunnen maken.

Deze geslaagde automatisering betekend voor ons dat wij ons verder kunnen profileren als specialist in het koken, pellen en verpakken van eieren.