Nieuws
 


Veelzijdige schroefdosering in hygiƫnisch design
Bouwpaco heeft haar schroefdosering een forse upgrade gegeven. Er is daarbij veel aandacht gegeven aan het hygiënisch...
Bekijk bericht
Gebruikte Machines

Unieke Ultra-clean verticale vorm-, vul- sluitmachine

Bouwpaco introduceert een vernieuwende verticale vorm-, vul- en sluitmachine. De machine is ontwikkeld vanuit de gedachte dat een verpakkingsmachine geen sluitstuk van de productielijn is, maar dat de verpakking een essentieel onderdeel is van het product. De nieuwe BP SiH kan dan ook moeiteloos ingezet worden in de meest veeleisende productielijnen- en omstandigheden.

Design
Het in het oog springende design speelt een belangrijke functie. Niet alleen is het machineframe volledig waterdicht, de speciale vormgeving zorgt er tevens voor dat er een minimum aan verontreinigingen kan achterblijven in de machine. Ook bij het ontwerp van opties is rekening gehouden met de hygiënische vormgeving.

IP 67+
De BP SiH heeft een beschermingsklasse IP 67+, waardoor de machine probleemloos nat gereinigd kan worden. Veel componenten en sensoren hebben zelfs de zwaardere beschermingsklasse IP 69K. De gebruikte hoogwaardige componenten en materialen zijn ongevoelig voor corrosie door water en reinigingsmiddelen. Dit resulteert in een aanzienlijk hogere levensduur van de machine.

Mogelijkheden
De BP SiH is een intermitterende machine, met een capaciteit van maximaal 120 zakken per minuut. De aandrijving van de sealbalken en folietransport is servo gestuurd. Zakformaten zijn er tot maximaal 320 mm en 500 mm. Binnen het ontwerp is er ruimte voor maatwerk oplossingen, doordat Bouwpaco de engineering en productie in eigen hand heeft. Een voorbeeld hiervan is een extra foliebok, om folierollen tot een diameter van 800 mm te kunnen verwerken.

De eerste 2 machines zijn geinstalleerd in respectievelijk Duitsland en Engeland. .

Meer informatie:
Dhr. Niek Jongsma
info@bouwpaco.nl
Tel:0342-420821